نحوه آب بندی و استفاده از قابلمه سفالی برای اولین بار

استفاده از دیزی سفالی برای اولین بار

فهرست مطالب

امروزه از دیزی سفالی که با نام‌ های دیگری مانند دیگ سفالی، دیزی گلی، دیزی سنگی و گمج شناخته می شود به منظور طبخ انواع خورشت های محلی و آبگوشت در بسیاری از رستوران ها و حتی منازل شخصی استفاده می گردد. از آنجایی که دیزی سنگی به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع ظروف سفالی شناخته می شود؛ پس باید بدانید که آب بندی و نحوه استفاده از دیزی سفالی برای اولین بار، نیازمند دانستن نکات کاربردی می باشد که در ادامه مقاله به طور کامل به شرح آن خواهیم پرداخت:

این مقاله را هم بخوانید:ترمیم ترک دیزی سنگی

استفاده از دیزی سفالی برای اولین بار

بهتر است این را بدانید که اگر دیگ سفالی را برای اولین بار به خوبی آب بندی نکنید، می تواند منجر به کاهش کیفیت طبخ غذا و حتی کم شدن طول عمر ظرف گردد؛ پس به این منظور در زیر به تعدادی از نکات مهم در خصوص آب بندی ظرف برای اولین ‌بار اشاره می نماییم:

به طور معمول در مراحل تولید و حتی در حین حمل و نقل قابلمه سفالی، ممکن است گرد و خاک وارد ظرف گردد به این منظور برای تمیز کردن آن با استفاده از یک دستمال خشک تمامی سطح داخلی و خارجی آن را تمیزمی نمایید.

پس از اطمینان از تمیز شدن ظرف از گرد و خاک حال  تمامی سطوح دیزی گلی را به روغن دنبه یا روغن مایع آغشته نمایید.

توجه داشته باشید که به هیچ وجه قبل از انجام روغن کاری ظرف نباید دارای رطوبت باشد.

پس از اینکه تمامی سطوح داخلی و خارجی ظرف را به روغن آغشته کردید نوبت به این می رسد که قابلمه سفالی را به مدت ۸ ساعت در گوشه ای قرار داده تا روغن به طور کامل به تمامی بافت های ظرف رسوخ نماید.

پس از گذشت ۸ ساعت، حال می‌توانید قابلمه سفالی را با استفاده از یک ابر نرم و مایع ظرفشویی به صورتی که روغن به طور کامل از ظرف پاک شود، بشویید و بعد از آن ظرف را مورد استفاده قرار دهید.

دیزی گلی

راهنمای استفاده از قابلمه سفالی در هنگام آشپزی

از آنجایی که این ظروف بسیار شکننده می باشند، پس جهت استفاده از این ظروف، باید نکات مهمی را مد نظر قرار داد که در زیر به آن اشاره می نماییم:

  1. خیساندن قابلمه سفالی:

جهت استفاده از دیزی سفالی برای اولین بار، باید ابتدا آن را از چند ساعت قبل در آب قرار دهید؛ زیرا رطوبت وارد شده به بافت این نوع از ظروف، باعث می شود که در مقابل حرارت مقاومت بیشتری از خود نشان دهد.

  • استفاده از حرارت ملایم:

 هنگامی که می خواهید برای اولین بار قابلمه سفالی را مورد استفاده قرار دهید، باید این را بدانید که هنگام قرار دادن آن بر روی شعله، بهتر است از حرارت بسیار ملایم استفاده شود؛ زیرا در غیر این صورت می تواند منجر به ترک خوردن ظرف گردد.

  • استفاده از شعله پخش کن:

استفاده از شعله پخش کن و قرار دادن دیگ سفالی بر روی آن، می تواند به عدم شکستن این ظرف و عمر بیشتر آن کمک نماید.

  • عدم استفاده از قاشق های فلزی:

 در هنگام استفاده از قابلمه سفالی، به کار بردن قاشق های چوبی بهترین گزینه محسوب می شود؛ زیرا استفاده از قاشق های فلزی می تواند منجر به آسیب رسیدن به دیواره ظرف گردد.

  • گرفتن رطوبت ظرف:

 پس از استفاده از ظرف و شستن آن، باید دقت داشته باشید که به منظور افزایش طول عمر دیگ سفالی، بهتر است رطوبت آن به صورت کامل گرفته شود.

فواید استفاده از دیزی سفالی

در گذشته استفاده از دیگ های سفالی در بین مردم بسیار رایج بود؛ اما با گذشت زمان و با به روی کار آمدن ظروف سرامیکی، چینی و شیشه ای به تدریج استفاده از ظروف سفالی کاهش یافت.

اما امروزه با توجه به اثبات رسیدن فواید بی شمار استفاده از دیزی های گلی و دیگر ظروف سفالی، مجدداً استفاده از این ظروف در حال افزایش می باشد.

همان طور که گفته شد استفاده از دیزی گلی فواید زیادی به دنبال دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:

  1. ایجاد طعم بی نظیر در غذا:

اگر تا به حال جهت پخت و پز از قابلمه سفالی استفاده کرده باشید، می توانید تفاوت طعم آن را متوجه شده باشید؛ زیرا استفاده از دیزی سنگی به دلیل به کاربردن حرارت ملایم در هنگام پخت غذا می‌تواند باعث ایجاد طعمی فوق‌العاده در غذا گردد.

  • تضمین سلامت بدن:

از آنجایی که در ساخت دیزی گلی از خاک رس استفاده می شود به کارگیری آن، می‌تواند باعث حفظ تعادل خاصیت اسیدی غذا گردد و از این رو استفاده از آن به سلامت دستگاه گوارش کمک نماید.

  • افزایش سرعت پخت:

با اینکه در هنگام استفاده از دیزی سفالی از حرارت ملایم استفاده می شود؛ اما باید این را بدانید که دیزی های گلی می تواند بدون این که خللی در کیفیت غذا ایجاد نماید؛ سرعت پخت مواد غذایی را افزایش دهد.

دیگ سفالی

نحوه پخت غذا در قابلمه سفالی

همانطور که نحوه استفاده از دیزی سفالی برای اولین بار مستلزم رعایت نکات مهمی می باشد که قبل تر به آن اشاره شد؛ پخت و پز در قابلمه سفالی نیز نیازمند به دانستن نکات کاربردی است که به تعدادی از این نکات در زیر اشاره می کنیم: 

  1. روغن مالی ظرف:

بهتر است به منظور ایجاد طعم طبیعی و جلوگیری از خشک شدن غذا با استفاده از روغن هایی مانند روغن زیتون یا روغن کنجد، دورتادور ظرف را چرب نمایید.

  • به کاربردن دمای مناسب:

از آنجایی که ظروف سفالی به نسبت دیگر ظروف، دیرتر گرم می شود؛ پس باید دمایی در حدود ۱۹۰ درجه سانتیگراد را برای پخت غذا در نظر گرفت.

  • عدم استفاده از آب سرد:

 در هنگام پخت و پز در قابلمه سفالی، بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که به منظور جلوگیری از شکستگی ظرف از ریختن آب سرد در داخل دیزی سنگی جداً خودداری نمایید. 

حتما بخوانید:طرز تهیه دیزی سنگی

نکات مهم در هنگام خرید قابلمه سفالی

حال که دانستید استفاده از دیزی سفالی علاوه بر طعم بهتر می‌تواند به سلامت بدن کمک نماید؛ پس بهتر است با نکات مهم در هنگام خرید این محصول آشنا شوید:

  1. داشتن دسته:

به منظور استفاده و حمل راحت تر، توصیه می شود در هنگام خرید نوعی از آن که دارای دسته می باشد را خریداری نمایید.

  • توجه به شکل ظاهری:

 در هنگام خرید دور تا دور ظرف سفالی را مورد بررسی قرار دهید؛ زیرا وجود ترک های ریز بر روی آن، می‌تواند در هنگام پخت غذا منجر به شکستن ظرف شود.

  • داشتن درب:

در هنگام خرید بهتر است دقت داشته باشید که نوعی از محصول که دارای درب می باشد، بهترین گزینه برای خرید محسوب می شود؛ زیرا وجود درب می تواند باعث جلوگیری از ورود گرد و خاک و ذرات ریز به داخل ظرف شود.

با این وجود با سوال از کارشناسان تیم دو سیب کالا می توانید نسبت به آگاهی بیشتر در خصوص این کالا و خریدی هوشمندانه  اقدام نمایید.

نحوه استفاده از قابلمه سفالی برای اولین بار

نتیجه گیری

ظروف سفالی از جمله ظروفی می باشند که از هزاران سال پیش توسط مردم برای پخت و پز مورد استفاده قرار می گرفتند که به طور معمول به دو صورت لعاب دار و بدون لعاب، تولید می شوند.این نوع از ظروف هنگامی که برای اولین بار خریداری می شوند، باید ابتدا آب بندی شده و بعد مورد استفاده قرار بگیرند.باید این را بدانید در صورتی که ظرف آب بندی نشود و تمامی سطوح آن به روغن آغشته نگردد، علاوه بر طعمی نامطبوع در بسیاری از مواقع منجر به شکستن ظرف می شود.

ما دراین مقاله از مجله دوسیب کالا تمام تلاش خود را کردیم تا به سوالات شما دوستان عزیز در رابطه با آب بندی کردن دیگ های سنگی پاسخ دهیم. امیدوارم که مفید واقع شده باشد.

هم چنین ما برای دوستانی که به دنبال دیگ سفالی یا سنگی با کیفیت بالا هستند یک سورپورایز ویژه داریم.فقط کافی است بر روی دسته بندی صنایع دستی و هنری در سایت دوسیب کالا کلیک کنید

پرسش های متداول

  1. درجه حرارت مناسب برای استفاده از دیزی سفالی چیست؟

در هنگام استفاده از ظروف سفالی، بهتر است از حرارت ملایم استفاده گردد در صورتی که از این ظروف در داخل فر استفاده می شود؛ درجه حرارت ۱۹۰ درجه سانتی گراد تا ۲۵۰ درجه سانتی گراد مناسب می باشد.

  • ظروف سفالی چگونه آب بندی می شوند؟

جهت آب بندی ظروف سفالی برای اولین بار، باید ابتدا آن را بدون دخالت آب تمیز کرده، سپس دیواره‌های آن را با روغن دنبه یا روغن مایع چرب کرد و پس از گذشت ۸ ساعت، آن را شسته و مورد استفاده قرار داد.

  • آیا می توان از قابلمه سفالی به عنوان تابه استفاده کرد؟

بله در بسیاری از مواقع می توان از این ظرف به عنوان تابه استفاده کرد؛ فقط باید توجه داشته باشید که به منظور جلوگیری از چسبیدن غذا به ظرف، ابتدا آن را کمی آرد پاشی نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سری قلیان رنگی نری بزرگ

رنگبندی چند رنگ
قیمت اصلی تومان45,000 بود.قیمت فعلی تومان30,000 است.

شیلنگ فوم 4 سر کریستال – مشکی

قیمت اصلی تومان79,000 بود.قیمت فعلی تومان59,000 است.

شیلنگ برنزی کد 408

قیمت اصلی تومان175,450 بود.قیمت فعلی تومان143,990 است.
[diginasim_offer_moment]

تنه قلیان برنجی ریختنی سه صلیب بزرگ

قیمت اصلی تومان1,200,000 بود.قیمت فعلی تومان995,000 است.
سبد خرید
خانه
علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من